Кариес-лечение

отличен естетичен резултат

Лечението на кариеса се извършва по съвременни протоколи, безболезнено и с естетични, едва забележими пломби. Преди да стигнем до лечението е нужна много добра диагностика, каквато се постига чрез добри познания, щателен преглед и използване на спомагателни уреди, например денталните увеличения (лупи), чрез които виждаме зъбите 6 пъти по-ясно и забелязваме най-малките детайли.

За да е успешно едно кариес-лечение е нужна добра изолация. Постигаме такава с помощта на КОФЕРДАМ, който представлява едно платно, което да изолира зъбите, върху които работим, от слюнка, кръв, венечна течност и други. Също така създава по-добра видимост за лекаря, съответно по-добро качество на работата. За пациента създава удобството да може да преглъща, да се отпусне и да не мисли за отварянето на устата, мърдането на езика и т.н.

Възстановяването на дефекта след неговото почистване се съобразява с големината му, естествения цвят на зъбите, наличието на контакти със съседните зъби и др. Целта е да се изработи пломба, която максимално да наподобява качествата на естествените зъби, както на вид, така и на механични качества. Често се налага да използваме фибровлакна, които имат еластичност най-близка на зъбните тъкани. По този начин дъвкателното налягане се разпределя най-правилно и шансът да се счупи пломбата е изключително нисък.

Не всички зъби са подходящи за лечение чрез пломби. В някои случаи дефектът е голям и замяната с пломба не може да бъде дългосрочно лечение. В такива случаи се препоръчва корона или овърлей/инлей. Качественото обслужване и дълготрайните резултати са наш приоритет и се стремим да предлагаме само най-добрите решения за Вашето здраве.