Порцеланови коронки

красиви и естествени

Порцелановите (керамичните) коронки се изработват изцяло от порцелан (керамика). Основното предимство на порцелановите коронки е красотата им. С помощта на порцелана могат да се възпроизведат уникалните особености на зъба – цвят, полупрозрачност, прозрачност, флуоресценция, типични детайли. Порцеланът е полупрозрачен и пропуска голяма част от светлинните лъчи, както и естественият зъб. Порцелановите коронки и фасети имат жизнен и естествен вид.

Металокерамичните коронки имат непрозрачен слой от метал, който спира хода на светлинните лъчи и ги отразява по различен начин – металокерамичните коронки изглеждат по-плътни и непрозрачни от естествените зъби и порцелановите коронки. Порцеланът е неутрален към биологичните тъкани. Той е подобен на стъклото – не взаимодейства със слюнката и храните, не се разтваря, не се променя в устата, не променя цвета и структурата си, не предизвиква никакви алергични реакции.

Порцелановите коронки са оптимално решение в случаите, когато е необходима висока естетика – най-често при възстановяване на фронталните зъби.