Циркониеви коронки

отличен естетичен резултат

Циркониевият порцелан има редица предимства както по отношение на естетиката, така и по отношение на своята безопасност за човешкото здраве. Благодарение на способността си да пропуска светлина циркониевия порцелан придава естествен вид на коронките, който е в хармония с естествените зъби и води до постигането на отличен естетичен резултат. Причините за това са няколко. На първо място, поради факта, че под порцелана няма метално отражение, зъбите не изглеждат изкуствени. Освен това поносимостта на венците е много по-висока в сравнение с класическите коронки върху метална основа, поради което не се получава оцветяването, което е често срещано при коронките с метален скелет.

Важна характеристика на циркония е високата поносимост на тъканите към него, поради което не съществува риск от алергии. Благодарение на изолационните си свойства той не провежда толкова топлина, колкото метала, в резултат на което при коронките от циркониев порцелан не се проявява чувствителност на зъбите към топло-студените температурни промени. Също така цирконият се отличава с невероятната си якост от 1 200 MPa, изключителна устойчивост на счупване, здравина и лекота, превъзхождащи стоманата, което го превръща в идеалния материал за направата на кътните зъби.

Освен със своята здравина, циркониевият порцелан впечатлява и със своята естетика, максимално доближаваща се до тази на естествените зъби.