IPL Lumecca – Най-доброто решение за подмладяване на вашата кожа

сбогом пигментни петна и капиляри

Какво е Lumecca?
Lumecca е най-мощната импулсна светлина (IPL – интензивна пулсова светлина) за третиране на пигментни и васкуларни лезии. Само след една процедура пациентите забелязват значителна разлика в тена и чистотата на кожата.
Lumeccа работи на принципа на фототермолизата, която прави фотоподмладяване на кожата чрез доставянето на контролирано количество светлина.
Методът на работа на апарата е основан на селективно поглъщане на излъчваната светлина от определени кожни пигменти (меланин в косъма и хемоглобин в съдовете). Това провокира термично разрушаване индуцирано от светлина само в зоната на пигмента или кръвоносния съд.

Какви са ползите?
Само след 1-3 процедури Lumecca подобрява вида на:
– Старческите петна (червени/кафяви петна)
– Васкуларните лезии по лицето кaтo телеангиектазия (паяжина от капиляри) и пойкилодерма
– Розацея
– Лунички
– Слънчеви изгаряния

Кои зони може да се третират?
Продължителното излагане на слънце води до постепенно състаряване на кожата, изразяващо се в загрубяването й, поява на бръчки, разширени кръвоносни съдове и петна. Затова най-често третираните с Lumecca зони са тези, които се излагат на слънце. Това са лицето, шията, деколтето, крака, дланите и ръцете. Lumecca може да се използва и за всички части на тялото.

Какво да очаквам по време и след процедурата?
По време на процедурата апаратът ще произвежда силна светлина, която ще усещате като леко шляпване с ластик. Процедурата отнема около 30 минути. След нея е нормално да имате леко зачервяване и да усещате леко затопляне в третираната зона. То отминава за около час.
През следващите 24-48 часа ще забележите потъмняване на пигментните лезии. След това те ще хванат лека коричка и ще започнат да се лющят, като това ще изравни тена Ви.
Ако са третирани васкуларни лезии, те също могат да потъмнеят първоначално и после да изчезнат, или да изчезнат на момента. И двата вида реакции са желани.

Може ли да се излагаме на слънце по време на процедурата?
Третираната зона не трябва да се излага на слънце 1 месец преди и след процедурата.  Също така слънцезащитата е задължителна в този период.

Как да се подготвя за процедурата?
Избягвайте директно излагане на слънце или солариум 1 месец преди процедурата.

Колко процедури са необходими?
Повечето пациенти, виждат подобрение в кожата си от 1 процедура. Няколко сесии ще дадат още по-добри резултати. Строго индивидуално е, като точният брой на необходимите процедури зависи от степента на увреждане на кожата, вида кожа, вида процедура – за пигментации или васкуларни лезии, и настройките, които се ползват при процедурата.Може да варират от 2 до 5.

 Противопоказания:
✓ Употреба на фотосенсибилизиращи медикаменти, като Accutane поне 6 месеца преди процедурата
✓ Избягвайте антикоагулантите (аспирин) 1-2 седмици преди процедурата, за да намалите риска от пурпура, ако е разрешено по медицински причини
✓ Херпес-вирусна инфекция – в случай на склонност към развитие на херпес симплекс, вземете подходящи превантивни лекарства
✓ Избягвайте травматични процедури като химически пилинг и лазерен ресърфейсинг 3-6 месеца преди процедурата
✓ Кожа с тен или тъмен цвят на кожата – Не излагайте зоната, която трябва да се третира на слънце, солариум или изкуствен тен за 1 месец преди третиране
✓ Бременност
✓ Епилепсия

Ценоразпис

 • Пигментации / единично петно

  50 лв.

 • Цяло лице / петна, съдове / Фотоподмладяване

  400 лв.

 • Шия

  250 лв.

 • Капиляри лице

  100 лв.

 • Гръб

  500 лв.

 • Цял нос, ноздри

  100 лв.

 • Бузи

  200 лв.

 • Рамена

  400 лв.

 • Деколте

  400 лв.